Gravad lax från Korshags

Gravad Lax

Klassiskt gravad lax. Korshags gravade lax säljs som hel filé, i bit eller i skivor. Nyhet 2017! I sortimentet ingår nu även kravmärkt ekologisk gravad lax.

Bäst i test: Korshags gravade lax fick 5 getingar av Mitt Kök (nov 2015). Smakpanelens omdöme: "Här är en lax som smälter i munnen! Skivorna är lagom tunna och mjuka och laxen är färsk och fin med bra färg. Dillen är jämnt fördelad. En riktigt delikat lax med fin balans mellan sötma och sälta."

Fakta: Lax av premiumkvalitet. Fulltrimmad (D-trim). Köps pinfärsk från Norge och färskgravas för hand i Falkenberg.
Att grava lax är, precis som att rimma lax, en traditionell konserveringsmetod. Färsk lax täcks med en blandning av salt, socker, dill och vitpeppar. Efter minst 48 timmar har laxen fått rätt smak och konsistens. Jämfört med rimmad lax har gravad lax lite mer smak då dill och vitpeppar tillsätts. På Korshags gravar vi lax enligt farfar Ragnars recept från 1940-talet.

♥ Serveringtips: Servera kylskåpskall t.ex. med virgin mary-tomater. På traditionellt vis med Korshags Hovmästarsås. Gott på grovt bröd. För en matigare rätt, med dillstuvad potatis och sallad. Passar bra i olika pastarätter. Tapasrätter. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt, socker, dill, vitpeppar

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 800 kJ/190 kcal. Fett 12,0 (varav: mättat fett 1,8, enkelomättat fett 6,5, fleromättat fett 3,6). Kolhydrat 2,7 (varav: sockerarter 1,7). Protein 18,5. Salt 3,0.

Kylvara: 0 till +4¤C. Går att frysa (ät inom 3 månader).
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut