Rökt makrillfilé från Korshags

Varmrökt makrillfilé (MSC)

Varmrökta makrillfiléer från MSC-certifierat (dvs. hållbart) fiske. Stora och fina, handfileade makrillfiléer med olika kryddningar (naturell, dill, jägermix, svartpeppar, citronpeppar, vitlök). Korshags makrillfiléer säljs i förpackningar med 2 filéer, 1 kg eller 2 kg. Makrill är rik på både nyttigt fett, protein och vitaminer. Nyckelhålsmärkt.

Makrill av premiumkvalitet. Vildfångad utanför Shetlandsöarna, handfilead i Danmark, enkelfryst och rökt på traditionellt vis i Falkenberg.

En varmrökt makrill ska under rökningen upp i en temperatur om 62 grader. Vår makrill fångas på hösten när fetthalten är rätt för rökning. På Korshags röker vi makrill med alved. Alveden flisar vi själva färsk från stock, allt för att få ut så mycket som möjligt av de aromer och smakämnen som finns naturligt i veden.

Serveringstips: Gott som smörrebröd på ett råg- eller knäckebröd med smaksatt färskost eller majonnäs. knäckemacka. Med potatismos. Passar bra till ägg och spenat i olika former. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Makrillfilé (scomber Scombrus), salt
Kryddningar: Naturell, dill, jägermix, svartpeppar, citronpeppar och vitlök

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1000 kJ/240 kcal. Fett 17,8 (varav: mättat fett 5,1, enkelomättat fett 5,8, fleromättat fett 5,1). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,5). Protein 20,9. Salt 1,7. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt.

Kylvara: 0 till +4¤C
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Fångad utanför Shetlandsöarna. Handfilead i Danmark. Fångstzon 27 (Nordsjön), sub area IVa. Fångstmetod trålad
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut