Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Grillad laxkorv med rostad potatis & Mojo Rojo

2 personer 15+40 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 4 laxkorvar från Korshags, välj Original eller Ört & Vitlök
  • 500 g potatis
  • 2 msk + 0,5 dl matolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och vitpeppar
  • Persilja för garnering

Mojo Rojo

  1. 400 g röda tomater
  2. 2 skivor vitt formbröd
  3. 4 vitlöksklyftor
  4. 150 g grillad paprika i olja
  5. 1 tsk spiskummin
  6. ½-1 krm cayennepeppar
  7. ½ tsk salt
  8. 2 msk rödvinsvinäger
  9. 1/2 dl olivolja

Gör så här

  1. Grilla korven på medelstark värme 3-5 min/sida.
  2. Klyfta varje potatis i fyra delar. Skölj i varmt vatten, torka. Blanda potatisen med olja, vitlök, timjan, salt och peppar. Kör i ugnen (gärna med varmluft) i 30-40 min (eller till dess att potatisen är mjuk och gyllene). Salta mer om så behövs.
  3. Mojo Rojo: Skär samtliga ingredienser till såsen i mindre bitar. Lägg i mixern och kör till en jämn puré. Krydda. Droppa i oljan med mixern gående tills en slät sås bildats.

Tips från köket!

Cayennepeppar är inte en pepparsort utan en typ av chili som växer på låga buskar. Cayennepeppar tillhör Capsicumsläktet, vilken även bland annat paprika, spansk peppar och chili gör. Populär krydda för att höja hettan i allt från såser och soppor till skaldjurs- och fiskgrytor och köttgrytor.