Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Laxkorv med rotselleri & valnötssallad

2-4 personer 20 minuter Lätt Skriv ut

Laxkorv med Korshags variant av Waldorfsallad. Som förätt räcker receptet till 4 personer och som huvdrätt till 2 personer.

Ingredienser

  • 4 laxkorvar från Korshags, välj Original eller Ört & Vitlök
  • 4 hg rotselleri (skalad/ansad vikt)
  • 2 hg morot
  • 50 g valnötter
  • 2-4 msk Korshags Halmstad Senap, Original
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g lax-, forell eller stenbitsrom
  • Färska örter, valfria

Dressing

  • 2-4 msk pressad citron
  • 2-4 msk rapsolja
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och ansa rotsellerin så att all jord/skal/rötter avlägsnats.
  2. Skala morötterna.
  3. Riv morot och selleri på den grova sidan av rivjärnet.
  4. Dressing: Rör samman citronjuice och rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Dressa grönsakerna.
  5. Hacka valnötterna grovt. Rosta dem eventuellt.
  6. Vispa samman senap och gräddfil.
  7. Hacka de valfria örterna grovt.
  8. Bryn korven hastigt i stekpanna eller grilla den.
  9. Lägg upp korven på en tallrik. Toppa med grönsaker, stenbitsrom, senapssås, valnötter samt örter.

Tips från köket!

Waldorfsalladen började serveras på Waldorf Hotel i New York i slutet av 1800-talet. En klassisk Waldorf sallad är gjord på selleri, äpple och valnötter. Passar bra till rökt lax.