Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Laxlindad laxkorv med senapsstuvad färskpotatis

2 personer 30+10 minuter Medel Skriv ut

Ingredienser

  • 4 laxkorvar från Korshags, välj Original eller Ört & Vitlök
  • 4 skivor kallrökt lax från Korshags
  • 4-500 g kokt nypotatis
  • Sallad att servera till; gärna rårivna rödbetor

Senapssås (Béchamelsås smaksatt med senap)

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl eller majsredning
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • 2-4 msk Halmstad Senap, Original
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180¤C.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten (dela gärna stora potatisar i munsbitar).
  3. Linda laxskivorna kring korvarna en och en.
  4. Lägg de laxlindade korvarna på bakplåtspapper i en ugnsfast form.
  5. Béchamelsås: Fräs smöret i en såskastrull. Pudra över mjölet och rör ut med visp. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumparna försvinner. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 5 min. Smaksätt såsen med senapen, ev. lite salt och peppar.
  6. Lägg potatisen i såsen och värm försiktigt.
  7. Baka de laxlindade korvarna i ugnen ca 10 minuter (varmluftsugn).
  8. Servera korven och potatisen med en fräsch sallad och gärna rårivna rödbetor.

Tips från köket!

Béchamelsås är en vit grundsås som i grunden består av redd mjölk. Såsen utgör en bas för påbyggnad och genom olika smaksättningar ges andra såser. Smaksatt med muskotnöt används den till bland annat lasagne och moussaka. Smaksatt med senap och kryddpeppar serveras den till lutfisk.