Om oss - Korshags

Om Korshags

Korshags är ett familjeföretag i Falkenberg, med en stolt historia & en tro på godare mat från havet. Vi började utveckla vårt sätt att röka fisk i mitten av 1960-talet. Då experimenterade Per-Arne Korshag i ett litet hembyggt rökskåp i sina föräldrars trädgård i ett villakvarter i Falkenberg. Idag röker och gravar vi fortfarande fisk på traditionellt vis, men i en modern produktionsanläggning. Här kan du kika in i vår fabrik.

Rökt och gravad fisk. Riktigt bra råvaror som pinfärsk lax och MSC-märkt sill och makrill är grunden i verksamheten. Utöver rökt och gravad lax, rökt makrill och rökt sill erbjuder vi även såser, röror, patéer och senap. För oss är det självklart att våra produkter baseras på de allra bästa råvarorna och att all produktion sker lokalt i Falkenberg. Våra produkter ska vara enkla att tillreda och lätta att tycka om. Korshags produkter säljs via dagligvaruhandeln, e-handel, restaurang-/storköksgrossister och fiskhamnsgrossister.

Godare mat från havet. Vår ambition är att genom inspiration och äkta matglädje få fler att äta godare mat från havet. Godare mat syftar inte bara på de allra bästa råvarorna och en godare smak, utan även på hållbarhet då vi strävar efter att driva vår verksamhet på ett så hållbart sätt som möjligt.

Frågor & svar  Kontakta oss

Historia

En stolt historia

Familjen har varit i fiskbranschen sedan 1937 och rökt fisk sedan 1965.

Odlad Lax

Vår syn på kvalitet

De bästa råvarorna och ett kvalitetstänk som genomsyrar allt. 

Om Korshags PK NK

Att röka fisk är ett hantverk

Vi röker fisk med färskflisad halländsk alved och enbär.

Om Korshags Gravat

Fågor & svar

Omega-3, MSC, går det att frysa in, fulltrimmad, loin, pre rigor…