Bagel med lax, pepparrots-kräm & picklad lök
Bagels med färskostkräm smaksatt med pepparrot och citron, kallrökt lax och syrlig picklad lök. Servera på brunchen eller packa ner i picknickkorgen
60 minuter | 4 portioner
Ingredienser
2
schalottenlökar
2-3 msk
finriven färsk pepparrot
4
bagels
300 g
Korshags kallrökt lax
socker
½ dl
ättika
½ dl
½ dl
plockad dill
salt
2 krm
färskost
200 g
citronjuice
1 msk
citronzest
2 tsk
Tillagning
1. Skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Koka 1 dl vatten med socker, ättika och 1 krm salt tills sockret löst sig. Häll den varma lagen över löken och låt svalna. Kyl minst 1 timme.
2. Rör ihop färskost med citronjuice, citronzest och 1 krm salt. Smaka av med pepparrot till lagom styrka.
3. Rosta bagels.
4. Servera bagels med lax, pepparrotskräm, picklad lök och dill.