Bagel med lax, pepparrotskräm & picklad lök

Bagel med lax, pepparrots-kräm & picklad lök

Bagels med färskostkräm smaksatt med pepparrot och citron, kallrökt lax och syrlig picklad lök. Servera på brunchen eller packa ner i picknickkorgen

60 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


2

schalottenlökar






2-3 msk

finriven färsk pepparrot


4

bagels

300 g

Korshags kallrökt lax

socker

½ dl


ättika

½ dl


½ dl

plockad dill

salt

2 krm

färskost

200 g

citronjuice

1 msk

citronzest

2 tsk




Tillagning


1. Skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Koka 1 dl vatten med socker, ättika och 1 krm salt tills sockret löst sig. Häll den varma lagen över löken och låt svalna. Kyl minst 1 timme. 

2. Rör ihop färskost med citronjuice, citronzest och 1 krm salt. Smaka av med pepparrot till lagom styrka.

3. Rosta bagels.

4. Servera bagels med lax, pepparrotskräm, picklad lök och dill.