Om Korshags

Vår historia är lång och börjar redan 1937 i Falkenberg – vår hemliga ingrediens är framåtblickande. Vi har förädlat, smakat, överraskats och vässat vårt hantverk ända sedan dess. Nu leder vi vägen till förstklassig och hållbar havsmat – och inspirerar fler till enkla, goda och lustfyllda smakupplevelser.


Kärlek till råvaran

Den stora smakupplevelsen börjar med riktigt bra råvaror. Vi väljer pinfärsk (pre-rigor) lax av högsta kvalitet, som är upptagen, filead, putsad, packad och klar för leverans inom sex timmar. Laxen är alltid hållbart odlad (ASC) eller ekologisk KRAV-märkt. Vår makrill vildfångas på hösten, när fetthalten är precis perfekt för rökning. Vår kvalitet går inte att ta miste på – den gör att våra smaker är lika enkla att tillaga som lätta att älska.


En framtid med oceaner av möjligheter

För oss är havet fullt med smaker och möjligheter. En del kända, andra som väntar på att bli upptäckta. Med bubblande nyfikenhet och matglädje är vi alltid på väg till nästa stora smakupplevelse. Vi fortsätter att förändras i takt med världen och utvecklas i harmoni med haven.


Hantverk från Falkenberg

Vi rymmer tre generationer av kunskap och nyfikenhet – och ett hantverk som kontinuerligt utvecklas, slipas och förfinas till oslagbar fingertoppskänsla. Vi vet att den stora upplevelsen bor i de små detaljerna. Därför tar vi inga genvägar.

Vår fisk röks omsorgsfullt och på traditionellt vis. Vi blandar enbär med färsk och noggrant utvald alved från Halland som vi flisar för hand. Och så låter vi rökningsprocessen ta tid, så att fisken får ta till sig röken långsamt. Vi följer utvecklingen minutiöst. Så det är ingen slump att vår rökta fisk får den där karakteristiska och uppskattade Korshags-smaken.


Vår historia – i grunden ett familjeföretag

Vi började som en fiskbutik i Falkenberg redan 1937, men historien tog en vändning när butiksägarnas son, Per-Arne, byggde en hobbyrök av ett trasigt kylskåp i trädgården. Där rökte han den dagsfärska fisken som inte blev såld. Förutom att Per-Arne tog Korshags in i framtiden, slog han världsrekord i filétering av lax. Ett rekord som än idag står obesegrat! Och det är den där drivkraften, experimentlustan och viljan att ta hand om råvaran som fortfarande lever kvar i Korshags. Per-Arnes son, Niklas, tog vidare stafettpinnen. Åren på Korshags har gjort honom till mästare på att röka fisk, men det är hans och systern Pernillas idérikedom och handlingskraft som tagit oss från Falkenberg till att nu finnas över hela Sverige. Idag är Niklas kvar i företaget som rådgivare, och visst har han också en del i att vi nu tar steget vidare till att bjuda hela landet på inspiration till enkel, god och lustfylld havsmat från oss i Falkenberg.