i harmoni med haven

Sätten att äta och njuta av fisk är många – men för att vi ska kunna fortsätta dela med oss av vårt hantverk och vår matlagningskonst finns bara ett sätt. Att fiska, fånga och odla fisk i harmoni med haven.

Hållbarhet har alltid varit självklart för oss på Korshags. Vår verksamhet har vuxit upp och formats vid havet i Falkenberg. Och kanske är det vår kärlek till såväl saltstänkta vindar som havsmaten vi alltid haft som granne som får oss att driva transformationen mot en mer hållbar havsmatskategori.

Hantverk med ambitioner
  • Vi vill få fler att återupptäcka havsmat! Fisk och skaldjur som tagits upp i harmoni med haven lämnar ett lägre klimatavtryck än många andra proteinrika alternativ.

  • Vi vill leda vägen till en mer spårbar kategori! Vi jobbar genom hela kedjan för att möjliggöra transparens från fångst till filé.

  • Vi vill minska onödigt avfall och onödiga förpackningar! Vi tänker nytt för att förbättra produktionen.


Hantverk med ansvar
  • Vi använder bara ASC-certifierad eller KRAV-märkt, ekologisk lax. ASC är en internationell hållbarhetsmärkning för odlad havsmat. Märkningen garanterar att fisken produceras på ett ansvarsfullt, miljömässigt och socialt hållbart sätt.

  • Vi handlar endast av leverantörer som delar vår filosofi när det kommer till kvalitet, djurvälfärd och hållbarhet.