Bakad lax med soja, kokosris & gurksallad

Bakad lax med soja, kokosris & gurksallad

Smakrik och saftig sojabakad lax toppas med salladslök och koriander. Till det serveras kokosris och en gurksallad med rädisa och ingefära.

30 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


2 msk

ljus soja


sesamolja

1 msk


1 msk

honung


chiliflakes

1 tsk


rivna vitlöksklyftor

2


Korshags pinfärsk laxfilé

450 g


jasminris

3 dl


kokosmjölk

200 ml


rostad riven kokos

1 dl


gurka

1


knippe rädisor

1


vitvinsvinäger

2 tsk


riven ingefära

2 tsk


salladslökar

3


plockad koriander

1 dl


salt


Tillagning


1. Sätt ugnen på 150°C varmluft. 

2. Blanda soja, sesamolja, honung, chiliflakes och vitlök till en marinad. Lägg laxen i en ugnsform och häll över marinaden. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills genomlagad.

3. Koka upp riset med 3 dl vatten, kokosmjölk och 1 krm salt. Sjud på låg värme 10 min. Ta från värmen och låt stå med lock på i 10 min. Rör i kokosflingorna.

4. Skala och skär gurkan i bitar, skiva rädisorna tunt. Blanda med vinäger och ingefära, smaka av med salt.

5. Skiva salladslöken tunt och strö över laxen tillsammans med koriandern. Servera laxen med riset och gurksalladen.