Bibimbap med varmrökt lax, kimchi & spenat
Korshags bibimbap med sesammarinerade böngroddar, kimchi, stekt spenat och vår varmrökta lax med Chili & Sesam.
45 minuter | 4 portioner
Ingredienser
3 dl
sushiris
gurka
1/2
vitvinsvinäger
1/2 msk
socker
1 tsk
vitlöksklyftor
2
böngroddar
ca 100 g
sesamolja
1 msk
smör
2 msk
färsk spenat
ca 130 g
portionsbitar à 125 g Korshags varmrökt lax Chili & Sesam
2
äggulor
4
salt
kimchi och sesamfrön till servering
Tillagning
1. Skölj sushiriset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten och låt stå 20 minuter.
2. Skär gurkan i små tärningar och blanda med vinäger, socker, ½ riven vitlöksklyfta och 1 krm salt. Blanda böngroddarna med sesamolja och 1 krm salt.
3. Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.
4. Finhacka resten av vitlöken. Smält smöret i en panna och tillsätt vitlöken, stek tills den börjar mjukna och tillsätt spenaten. Stek tills spenaten precis blivit mjuk, salta lite.
5. Fördela riset i fyra skålar. Toppa riset med gurka, böngroddar, spenat, kimchi och lax. Lägg äggulan i mitten och strö över sesamfrön.