Bibimbap med varmrökt lax, kimchi & spenat

Bibimbap med varmrökt lax, kimchi & spenat

Korshags bibimbap med sesammarinerade böngroddar, kimchi, stekt spenat och vår varmrökta lax med Chili & Sesam.

45 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


3 dl

sushiris


gurka

1/2


vitvinsvinäger

1/2 msk


socker

1 tsk


vitlöksklyftor

2


böngroddar

ca 100 g


sesamolja

1 msk


smör

2 msk


färsk spenat

ca 130 g


portionsbitar à 125 g Korshags varmrökt lax Chili & Sesam

2


äggulor

4


salt


kimchi och sesamfrön till servering


Tillagning


1. Skölj sushiriset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten och låt stå 20 minuter. 

2. Skär gurkan i små tärningar och blanda med vinäger, socker, ½ riven vitlöksklyfta och 1 krm salt. Blanda böngroddarna med sesamolja och 1 krm salt.

3. Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.

4. Finhacka resten av vitlöken. Smält smöret i en panna och tillsätt vitlöken, stek tills den börjar mjukna och tillsätt spenaten. Stek tills spenaten precis blivit mjuk, salta lite.

5. Fördela riset i fyra skålar. Toppa riset med gurka, böngroddar, spenat, kimchi och lax. Lägg äggulan i mitten och strö över sesamfrön.