Caesarsallad med varmrökt lax & sparris
Korshags take på caesarsallad. Med varmrökt lax, sparris, krispiga krutonger och parmesan. Dressingen görs på Korshags Aioli, citron och sardeller.
15 minuter | 4 portioner
Ingredienser
3
tjocka skivor surdegsbröd
olivolja
2 msk
vitlöksklyfta
1
sparris ca 250 g
1 knippe
sardellfiléer
6
Korshags Aioli
1/2 burk
färskpressad citronjuice
3 msk
stort huvud romansallad
1
Korshags varmrökt lax Naturell eller Citronpeppar
ca 500 g
hyvlad parmesan
2 dl
salt, svartpeppar
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°C varmluft. Riv brödet i grova bitar och lägg på en plåt. Blanda olivoljan med riven vitlök och 1 krm salt. Blanda oljan med brödbitarna och rosta i ca 10 min tills gyllene.
2. Bryt av den torra änden av sparrisen och släng. Koka sparrisen i saltat vatten 1 minut. Häll av och skölj i kallt vatten. Skär i bitar.
3. Finhacka sardellfiléerna och blanda i aiolin med citronjuice och 2 krm peppar. Skär salladen i grova bitar och blanda med dressingen och sparrisen.
4. Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med krutonger, lax och parmesan.