Caesarsallad med sparris & varmrökt lax

Caesarsallad med varmrökt lax & sparris

Korshags take på caesarsallad. Med varmrökt lax, sparris, krispiga krutonger och parmesan. Dressingen görs på Korshags Aioli, citron och sardeller.

15 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


3

tjocka skivor surdegsbröd


olivolja

2 msk


vitlöksklyfta

1


sparris ca 250 g

1 knippe


sardellfiléer

6


Korshags Aioli

1/2 burk


färskpressad citronjuice

3 msk


stort huvud romansallad

1


Korshags varmrökt lax Naturell eller Citronpeppar

ca 500 g


hyvlad parmesan

2 dl


salt, svartpeppar


Tillagning


1. Sätt ugnen på 200°C varmluft. Riv brödet i grova bitar och lägg på en plåt. Blanda olivoljan med riven vitlök och 1 krm salt. Blanda oljan med brödbitarna och rosta i ca 10 min tills gyllene.

2. Bryt av den torra änden av sparrisen och släng. Koka sparrisen i saltat vatten 1 minut. Häll av och skölj i kallt vatten. Skär i bitar.

3. Finhacka sardellfiléerna och blanda i aiolin med citronjuice och 2 krm peppar. Skär salladen i grova bitar och blanda med dressingen och sparrisen.

4. Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med krutonger, lax och parmesan.