Carbonara med kallrökt lax

CARBONARA MED KALLRÖKT LAX

En perfekt krämig vardagspasta! Korshags variant av carbonara med äggula och parmesan, men med kallrökt lax istället för rökigt fläsk.

15 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


400 g

pasta


vitlöksklyfta

1


olivolja

2 msk


äggulor

4


finriven parmesan

2 dl


Korshags kallrökt lax

150 g


finhackad gräslök

½ dl


Salt och svartpeppar


Extra parmesan till servering


Tillagning


1. Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av men spara ca 2 dl av pastavattnet. 

2. Finhacka vitlöksklyftan och stek på låg värme i olivoljan i en stor panna ett par minuter. 

3. Vispa ihop äggulorna med parmesan och ½ dl pastavatten. 

4. Skär laxen i små bitar. 

5. Lägg över pastan i pannan med vitlöksolja och rör hastigt i äggsmeten över lägsta värme. Rör i lite pastavatten i taget till en krämig konsistens. Ta från värmen, blanda i laxen och smaka av med salt och ordentligt med svartpeppar. 

6. Toppa med gräslök och lite extra parmesan vid servering.