CARBONARA MED KALLRÖKT LAX
En perfekt krämig vardagspasta! Korshags variant av carbonara med äggula och parmesan, men med kallrökt lax istället för rökigt fläsk.
15 minuter | 4 portioner
Ingredienser
400 g
pasta
vitlöksklyfta
1
olivolja
2 msk
äggulor
4
finriven parmesan
2 dl
Korshags kallrökt lax
150 g
finhackad gräslök
½ dl
Salt och svartpeppar
Extra parmesan till servering
Tillagning
1. Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av men spara ca 2 dl av pastavattnet.
2. Finhacka vitlöksklyftan och stek på låg värme i olivoljan i en stor panna ett par minuter.
3. Vispa ihop äggulorna med parmesan och ½ dl pastavatten.
4. Skär laxen i små bitar.
5. Lägg över pastan i pannan med vitlöksolja och rör hastigt i äggsmeten över lägsta värme. Rör i lite pastavatten i taget till en krämig konsistens. Ta från värmen, blanda i laxen och smaka av med salt och ordentligt med svartpeppar.
6. Toppa med gräslök och lite extra parmesan vid servering.