Endive med lax, wasabikräm & forellrom
Perfekt drinktilltugg! Endiveblad med gravad eller kallrökt lax och en wasabi-het färskostkräm.
15 minuter | 8 portioner
Ingredienser
200 g
färskost
wasabipaste
1-2 tsk
färskpressad limejuice
1 msk
salt
1 krm
Korshags gravad eller kallrökt lax i bit
ca 100 g
endiver
2
forellrom
80 g
finhackad gräslök
1 dl
sesamfrön
2 msk
krasse eller microgreens att toppa med
Tillagning
1. Blanda färskost med wasabipaste, limejuice och salt till en slät kräm.
2. Skär laxen i tunna skivor med en vass kniv. Skär bort änden av endiverna och plocka bladen. Lägg bladen på ett stort fat. Spritsa eller bred på wasabikräm på bladen och lägg en laxbit på varje. Toppa med forellrom, gräslök, sesamfrön och krasse.