Endive med lax, wasabikräm & forellrom

Endive med lax, wasabikräm & forellrom

Perfekt drinktilltugg! Endiveblad med gravad eller kallrökt lax och en wasabi-het färskostkräm.

15 minuter  |  8 portioner

Ingredienser


200 g

färskost


wasabipaste

1-2 tsk


färskpressad limejuice

1 msk


salt

1 krm


Korshags gravad eller kallrökt lax i bit

ca 100 g


endiver

2


forellrom

80 g


finhackad gräslök

1 dl


sesamfrön

2 msk


krasse eller microgreens att toppa med


Tillagning


1. Blanda färskost med wasabipaste, limejuice och salt till en slät kräm. 

2. Skär laxen i tunna skivor med en vass kniv. Skär bort änden av endiverna och plocka bladen. Lägg bladen på ett stort fat. Spritsa eller bred på wasabikräm på bladen och lägg en laxbit på varje. Toppa med forellrom, gräslök, sesamfrön och krasse.