Frittata med gravad lax, sparris & fetaost
Frittata är en ugnsbakad omelett. Med grön sparris, gravad lax och fetaost passar den perfekt som brunchrätt eller som del av en vårbuffé.
Tips: fetaosten går att byta ut mot grovriven cheddar eller västerbottensost
30 minuter | 4 portioner
Ingredienser
75 g
fetaost
1 krm
salt
Korshags gravad lax
100 g
sparris
150 g
liten gul lök
4
2 krm
svartpeppar
smör
2 dl
ägg
8
mjölk (3%)
1 dl
dressad grönsallad till servering
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°c.
2. Smula fetaosten och skär laxen i bitar. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen och släng. Skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Finhacka löken.
3. Stek löken mjuk i smöret i en ugnstålig non stick-panna, ca 26 cm i diameter
4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten i pannan och rör om. Ta från värmen och lägg i sparris, lax och fetaost.
5. Grädda näst högst upp i ugnen tills gyllene och äggsmeten stannat, 15-17 minuter. Sätt ev på grillfunktion sista minuten.
6. Servera med sallad till.