Frittata med gravad lax, sparris & fetaost

Frittata med gravad lax, sparris & fetaost

Frittata är en ugnsbakad omelett. Med grön sparris, gravad lax och fetaost passar den perfekt som brunchrätt eller som del av en vårbuffé.

Tips: fetaosten går att byta ut mot grovriven cheddar eller västerbottensost

30 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


75 g

fetaost






1 krm

salt

Korshags gravad lax

100 g

sparris

150 g


liten gul lök

4


2 krm

svartpeppar

smör

2 dl

ägg

8

mjölk (3%)

1 dl



dressad grönsallad till servering


Tillagning


1. Sätt ugnen på 175°c.

2. Smula fetaosten och skär laxen i bitar. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen och släng. Skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Finhacka löken.

3. Stek löken mjuk i smöret i en ugnstålig non stick-panna, ca 26 cm i diameter

4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten i pannan och rör om. Ta från värmen och lägg i sparris, lax och fetaost.

5. Grädda näst högst upp i ugnen tills gyllene och äggsmeten stannat, 15-17 minuter. Sätt ev på grillfunktion sista minuten.

6. Servera med sallad till.