Krämig pasta med tomat, kallrökt lax & burrata
Gräddig tomatsås, kallrökt lax och extra mycket citronzest gör den här pastan till en favorit. Toppad med mjölkig burrata för optimal vardagslyx. Tips! Burratan går att byta till mozarella.
30 minuter | 4 portioner
Ingredienser
1
schalottenlök
vitlöksklyftor
2
små kvisttomater
400 g
babyspenat
65 g
grädde
1 dl
1 msk
färskpressad citronjuice
Korshags kallrökt lax
150 g
pasta
400 g
finriven citronzest
2 msk
basilika
1 dl
burrata
200 g
olivolja
salt och svartpeppar
Tillagning
1. Finhacka lök och vitlök, halvera tomaterna. Stek löken och vitlöken i en stor panna på medelvärme i 2 msk olivolja tills mjuk. Lägg i tomaterna och låt steka tills de mjuknat ca 6 minuter, mosa lite med en slev. Häll på grädde och låt såsen puttra 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
2. Skär laxen i bitar.
3. Koka pastan al dente i saltat vatten. Rör ner pasta, lax, spenat, basilika, citronjuice och hälften av citronzesten i såsen. Lägg upp i skålar och toppa eventuellt med burrata. Avsluta med resten av citronzesten, lite olivolja och mer svartpeppar.