Laxtacos med guacamole & ananas-slaw
En ny familjefavorit till tacofredagen! Mjuka tortillabröd fyllda med fruktig ananas-slaw, krämig guacamole och vår varmrökta taco-lax.
15 minuter | 4 portioner
Ingredienser
300 g
vitkål
krossad ananas (avrunnen)
ca 200 g
majonnäs
1/2 dl
färskpressad limejuice
5 msk
finriven limezest
2 tsk
silverlök
1/2 liten
mogna avocado
2
hackad koriander
2 dl
portionsbitar à 125 g Korshags varmrökt lax Smokey Taco
2
salt
tortillabröd
färsk jalapeño till servering
Tillagning
1. Hyvla vitkålen tunt och blanda med ananas, majonnäs, 2 msk limejuice, limezest och 2 krm salt.
2. Finhacka silverlöken. Dela avocadon, kärna ur och skopa ur innehållet med en sked. Mosa med en gaffel och blanda med resten av limejuicen, silverlöken och ½ dl av koriandern. Smaka av med salt.
3. Värm bröden. Fyll med slaw, guacamole och bitar av lax. Toppa med koriander och skivad jalapeño.