Laxtacos med guacamole & ananas-slaw

Laxtacos med guacamole & ananas-slaw

En ny familjefavorit till tacofredagen! Mjuka tortillabröd fyllda med fruktig ananas-slaw, krämig guacamole och vår varmrökta taco-lax.

15 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


300 g

vitkål


krossad ananas (avrunnen)

ca 200 g


majonnäs

1/2 dl


färskpressad limejuice

5 msk


finriven limezest

2 tsk


silverlök

1/2 liten


mogna avocado

2


hackad koriander

2 dl


portionsbitar à 125 g Korshags varmrökt lax Smokey Taco

2


salt


tortillabröd


färsk jalapeño till servering


Tillagning


1. Hyvla vitkålen tunt och blanda med ananas, majonnäs, 2 msk limejuice, limezest och 2 krm salt.

2. Finhacka silverlöken. Dela avocadon, kärna ur och skopa ur innehållet med en sked. Mosa med en gaffel och blanda med resten av limejuicen, silverlöken och ½ dl av koriandern. Smaka av med salt.

3. Värm bröden. Fyll med slaw, guacamole och bitar av lax. Toppa med koriander och skivad jalapeño.