Pasta al limone med varmrökt lax

Pasta al limone med varmrökt lax

En snabb gräddig citronpasta som toppas med bitar av varmrökt lax.

15 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


400 g

pasta t ex spaghetti



2

vitlöksklyftor


2 msk

olivolja


3 dl

vispgrädde

schalottenlökar

2


3 msk

färskpressad citronjuice


3 msk

finriven citronzest


finriven parmesan

2 dl


Korshags varmrökt lax, Naturell eller Citronpeppar

ca 500 g


salt, svartpeppar


extra citronzest till servering

Tillagning


1. Koka pastan al dente i saltat vatten. Spara 2 dl pastavatten. 

2. Finhacka lök och vitlök, stek mjuk i oljan. Tillsätt grädde och citronjuice och låt puttra ihop i några minuter. Rör i citronzest, parmesan, pastavatten och pasta. Smaka av med salt och peppar.

3. Toppa pastan med lax och extra citronzest. Servera genast.