Pasta al limone med varmrökt lax
En snabb gräddig citronpasta som toppas med bitar av varmrökt lax.
15 minuter | 4 portioner
Ingredienser
400 g
pasta t ex spaghetti
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
3 dl
vispgrädde
schalottenlökar
2
3 msk
färskpressad citronjuice
3 msk
finriven citronzest
finriven parmesan
2 dl
Korshags varmrökt lax, Naturell eller Citronpeppar
ca 500 g
salt, svartpeppar
extra citronzest till servering
Tillagning
1. Koka pastan al dente i saltat vatten. Spara 2 dl pastavatten.
2. Finhacka lök och vitlök, stek mjuk i oljan. Tillsätt grädde och citronjuice och låt puttra ihop i några minuter. Rör i citronzest, parmesan, pastavatten och pasta. Smaka av med salt och peppar.
3. Toppa pastan med lax och extra citronzest. Servera genast.