Pokébowl med lax, kokos-dressing & mango

Pokébowl med lax, kokos-dressing & mango

En fräsch pokébowl med krämig kokosdressing, marinerad rå lax, gurka, mango och inlagd ingefära.

45 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


3 dl

sushiris


gurka

1/3


röd chili

1/2


vitvinsvinäger

1 msk


socker

2 tsk


kokosgrädde

1 dl


rivna vitlöksklyftor

2


ljus soja

4 msk


limejuice

1 msk


Korshags färsk laxfilé

250 g


sesamolja

1 msk


riven vitlöksklyfta

1


mango

1


salladslökar

2


salt


koriander, rostade jordnötter och inlagd ingefära till servering


Tillagning


1. Skölj riset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten, låt stå 20 minuter.

2. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda gurka, skivad chili, vinäger och 1 tsk socker och ställ åt sidan. Vispa ihop kokosgrädde med 2 rivna vitlökar, 1 msk soja, 1 tsk socker och limejuice.

3. Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.

4. Skär bort skinnet från laxen. Skär laxen i små bitar och blanda med sesamolja samt resten av sojan och 1 riven vitlök.

5. Skär mangon i bitar och strimla salladslöken tunt.

6. Fördela riset i 4 skålar. Ringla över kokosdressingen. Lägg gurka, mango, lax och inlagd ingefära på riset. Toppa med salladslök, koriander och jordnötter.