Pokébowl med lax, kokos-dressing & mango
En fräsch pokébowl med krämig kokosdressing, marinerad rå lax, gurka, mango och inlagd ingefära.
45 minuter | 4 portioner
Ingredienser
3 dl
sushiris
gurka
1/3
röd chili
1/2
vitvinsvinäger
1 msk
socker
2 tsk
kokosgrädde
1 dl
rivna vitlöksklyftor
2
ljus soja
4 msk
limejuice
1 msk
Korshags färsk laxfilé
250 g
sesamolja
1 msk
riven vitlöksklyfta
1
mango
1
salladslökar
2
salt
koriander, rostade jordnötter och inlagd ingefära till servering
Tillagning
1. Skölj riset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten, låt stå 20 minuter.
2. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda gurka, skivad chili, vinäger och 1 tsk socker och ställ åt sidan. Vispa ihop kokosgrädde med 2 rivna vitlökar, 1 msk soja, 1 tsk socker och limejuice.
3. Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.
4. Skär bort skinnet från laxen. Skär laxen i små bitar och blanda med sesamolja samt resten av sojan och 1 riven vitlök.
5. Skär mangon i bitar och strimla salladslöken tunt.
6. Fördela riset i 4 skålar. Ringla över kokosdressingen. Lägg gurka, mango, lax och inlagd ingefära på riset. Toppa med salladslök, koriander och jordnötter.