Potatissallad med dillkokt lax & sockerärtor

Potatissallad med dillkokt lax & sockerärtor

Vår hollandaisesås med smak av brynt smör är genvägen till en perfekt krämig dressing i den här potatissalladen med dillkokt lax och sockerärtor.

30 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


800 g

små potatisar


sockerärtor

150 g


Korshags Hollandaise Brynt Smör

1 burk


plockad dill

2 dl


riven pepparrot

ca 3 msk


Korshags kokt laxfilé dill

300 g


salt, svartpeppar


citronklyftor till servering


Tillagning


1. Halvera potatisarna och koka i saltat vatten tills mjuka. Låt sockerärtorna koka med sista minuten. Låt rinna av ordentligt i en sil. 

2. Blanda potatis och sockerärtor med hollandaisen och hälften av dillen. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg upp potatissalladen på ett stort fat. Riv över pepparrot och toppa med bitar av lax och resten av dillen. Servera med citronklyftor.