Potatissallad med dillkokt lax & sockerärtor
Vår hollandaisesås med smak av brynt smör är genvägen till en perfekt krämig dressing i den här potatissalladen med dillkokt lax och sockerärtor.
30 minuter | 4 portioner
Ingredienser
800 g
små potatisar
sockerärtor
150 g
Korshags Hollandaise Brynt Smör
1 burk
plockad dill
2 dl
riven pepparrot
ca 3 msk
Korshags kokt laxfilé dill
300 g
salt, svartpeppar
citronklyftor till servering
Tillagning
1. Halvera potatisarna och koka i saltat vatten tills mjuka. Låt sockerärtorna koka med sista minuten. Låt rinna av ordentligt i en sil.
2. Blanda potatis och sockerärtor med hollandaisen och hälften av dillen. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp potatissalladen på ett stort fat. Riv över pepparrot och toppa med bitar av lax och resten av dillen. Servera med citronklyftor.