Puttanesca med gravad lax

Puttanesca med gravad lax

Spaghetti med en smakrik tomatsås och massa umami från tomatpuré, kapris och oliver. Sardellerna har ersatts med gravad lax.

30 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


2

vitlöksklyftor


1 dl

urkärnade svarta oliver

schalottenlökar

2


röd chili

½


olivolja

2 msk


tomatpuré

1 msk


konserverade körsbärstomater

1 burk


kapris

2 msk



spaghetti

400 g


Korshags gravad lax

150 g


hackad persilja

½ dl


salt och svartpeppar


Tillagning


1. Finhacka vitlök och lök och skiva chilin tunt. Stek mjuka i olivoljan på låg värme. Tillsätt tomatpurén och låt steka ett par minuter. Häll i tomater, kapris och oliver. Skölj ur tomatburken med 1 dl vatten och häll i. Låt såsen småkoka i 20 minuter.

2. Koka spaghettin al dente i saltat vatten.

3. Skär laxen i små bitar.

4. Blanda ner spaghettin och laxen i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.

5. Toppa med persilja.