Puttanesca med gravad lax
Spaghetti med en smakrik tomatsås och massa umami från tomatpuré, kapris och oliver. Sardellerna har ersatts med gravad lax.
30 minuter | 4 portioner
Ingredienser
2
vitlöksklyftor
1 dl
urkärnade svarta oliver
schalottenlökar
2
röd chili
½
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
konserverade körsbärstomater
1 burk
kapris
2 msk
spaghetti
400 g
Korshags gravad lax
150 g
hackad persilja
½ dl
salt och svartpeppar
Tillagning
1. Finhacka vitlök och lök och skiva chilin tunt. Stek mjuka i olivoljan på låg värme. Tillsätt tomatpurén och låt steka ett par minuter. Häll i tomater, kapris och oliver. Skölj ur tomatburken med 1 dl vatten och häll i. Låt såsen småkoka i 20 minuter.
2. Koka spaghettin al dente i saltat vatten.
3. Skär laxen i små bitar.
4. Blanda ner spaghettin och laxen i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Toppa med persilja.