Råraka med gravad lax, smetana, lök & dill
Härlig helglunch eller förrätt. En stor krispig råraka för flera med krämig smetana, gravad lax, rödlök och örter. Tips! Servera som en tårta på bordet och låt gästerna äta som aptitretare.
30 minuter | 4 portioner
Ingredienser
500 g
potatis
2 msk
plockad dill
salt
½ tsk
liten rödlök
½
smör
1 msk
smetana
1 dl
Korshags gravad lax
150 g
hackad gräslök
2 msk
svartpeppar
citronklyftor till servering
Tillagning
1. Riv potatisen grovt och blanda med salt i en bunke. Låt stå 5 minuter och lägg sedan potatisen i en ren kökshandduk. Krama ur så mycket vätska som möjligt.
2. Finhacka rödlöken och ställ åt sidan.
3. Smält hälften av smöret i en stekpanna ca 28 cm i diameter. Lägg ut potatisen i ett jämnt lager, platta till och stek ca 5 minuter på medelvärme tills botten är krispig och gyllene.