Råraka med gravad lax, smetana, lök & dill

Råraka med gravad lax, smetana, lök & dill

Härlig helglunch eller förrätt. En stor krispig råraka för flera med krämig smetana, gravad lax, rödlök och örter. Tips! Servera som en tårta på bordet och låt gästerna äta som aptitretare.

30 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


500 g

potatis


2 msk

plockad dill

salt

½ tsk


liten rödlök

½


smör

1 msk


smetana

1 dl


Korshags gravad lax

150 g


hackad gräslök

2 msk



svartpeppar


citronklyftor till servering


Tillagning


1. Riv potatisen grovt och blanda med salt i en bunke. Låt stå 5 minuter och lägg sedan potatisen i en ren kökshandduk. Krama ur så mycket vätska som möjligt.

2. Finhacka rödlöken och ställ åt sidan.

3. Smält hälften av smöret i en stekpanna ca 28 cm i diameter. Lägg ut potatisen i ett jämnt lager, platta till och stek ca 5 minuter på medelvärme tills botten är krispig och gyllene.