Ricottapannkakor med lax & avocado

Ricotta-pannkakor med lax & avocado

Saftiga små ricottapannkakor med rökt lax, creme fraiche och avocado. Perfekta att svänga ihop till brunch och helgfrukost.

15 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


250 g

ricotta


1 dl

crème fraîche

ägg

4


salt

2 krm


300 g

Korshags kallrökt lax

mjöl

2 dl


bakpulver

1 tsk


½ ask

smörgåskrasse

mjölk (3%)

1 dl


avocado

1





smör


citronklyftor


Tillagning


1. Blanda ricotta med ägg och salt till en jämn smet. Rör i mjöl och bakpulver och sist mjölk.

2. Stek pannkakorna på medelvärme i smör, ca ½ dl smet per pannkaka, runt 2 minuter per sida tills gyllene.

3. Skiva avocadon.

4. Servera pannkakorna med lax, crème fraîche, avocado, krasse och citronklyftor.