Ricotta-pannkakor med lax & avocado
Saftiga små ricottapannkakor med rökt lax, creme fraiche och avocado. Perfekta att svänga ihop till brunch och helgfrukost.
15 minuter | 4 portioner
Ingredienser
250 g
ricotta
1 dl
crème fraîche
ägg
4
salt
2 krm
300 g
Korshags kallrökt lax
mjöl
2 dl
bakpulver
1 tsk
½ ask
smörgåskrasse
mjölk (3%)
1 dl
avocado
1
smör
citronklyftor
Tillagning
1. Blanda ricotta med ägg och salt till en jämn smet. Rör i mjöl och bakpulver och sist mjölk.
2. Stek pannkakorna på medelvärme i smör, ca ½ dl smet per pannkaka, runt 2 minuter per sida tills gyllene.
3. Skiva avocadon.
4. Servera pannkakorna med lax, crème fraîche, avocado, krasse och citronklyftor.