Sesamnudlar med ingefärs-marinerad kallrökt lax
Middag på under en kvart! Nudlar med en superkrämig sesamdressing, kallrökt lax marinerad med ingefära och lime, krispig gurka och het chiliolja.
Tips: tahinin går att byta ut mot jordnötssmör
15 minuter | 4 portioner
Ingredienser
300 g
Korshags kallrökt lax
2 tsk
japansk soja
salladslökar
2
finriven ingefära
2 msk
½ msk
honung
färskpressad limejuice
2 msk
gurka
½
torkade vetenudlar eller äggnudlar
200 g
ljus tahini
1 dl
liten vitlöksklyfta
1
smör
2 msk
plockad koriander
1 dl
crispy chili oil och limeklyftor till servering
Tillagning
1. Skär laxen i små bitar och strimla salladslöken tunt. Blanda ingefära och lime till en marinad. Blanda med laxen och salladslöken.
2. Skär gurkan i smala strimlor.
3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning i saltat vatten. Spara 2 dl kokvatten.
4. Rör ihop tahini med soja, honung och det varma nudelvattnet. Riv i vitlöken. Rör i såsen i nudlarna tillsammans med smöret tills krämigt.
5. Lägg upp nudlarna i skålar och fördela laxen och gurkan över. Toppa med koriander och crispy chili oil. Servera med limeklyftor.