Sesamnudlar med ingefärsmarinerad kallrökt lax

Sesamnudlar med ingefärs-marinerad kallrökt lax

Middag på under en kvart! Nudlar med en superkrämig sesamdressing, kallrökt lax marinerad med ingefära och lime, krispig gurka och het chiliolja.

Tips: tahinin går att byta ut mot jordnötssmör

15 minuter  |  4 portioner

Ingredienser


300 g

Korshags kallrökt lax


2 tsk

japansk soja

salladslökar

2


finriven ingefära

2 msk


½ msk

honung

färskpressad limejuice

2 msk


gurka

½


torkade vetenudlar eller äggnudlar

200 g


ljus tahini

1 dl




liten vitlöksklyfta

1


smör

2 msk


plockad koriander

1 dl


crispy chili oil och limeklyftor till servering


Tillagning


1. Skär laxen i små bitar och strimla salladslöken tunt. Blanda ingefära och lime till en marinad. Blanda med laxen och salladslöken.

2. Skär gurkan i smala strimlor.

3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning i saltat vatten. Spara 2 dl kokvatten.

4. Rör ihop tahini med soja, honung och det varma nudelvattnet. Riv i vitlöken. Rör i såsen i nudlarna tillsammans med smöret tills krämigt.

5. Lägg upp nudlarna i skålar och fördela laxen och gurkan över. Toppa med koriander och crispy chili oil. Servera med limeklyftor.