Vit pizza med grönkål, citron & kallrökt lax
Servera som middag eller som tilltugg till drinken. Vit pizza med vitlökskräm i botten, grönkål, tunt skivad citron och mozzarella. Toppad med kallrökt lax och ordentligt med parmesan efter gräddning.
30 minuter | 2 pizzor
Ingredienser
2 dl
crème fraîche
vitlöksklyfta
1
150 g
Korshags kallrökt lax
salt
1 krm
grönkål
ca 80 g
2
mozzarella á 125 g
olivolja
2 msk
ekologisk citron
1
färdiga pizzadegar, gärna surdeg
2
hyvlad parmesan
1 dl
svartpeppar
Tillagning
1. Sätt ugnen på 230°c varmluft.
2. Blanda crème fraîche med riven vitlök och salt. Dra bort den hårda stjälken från grönkålen och riv bladen i bitar, lägg i en bunke och häll över olivoljan. Massera in oljan i kålen tills den blir glansig. Skär citronen i tunna skivor.
3. Tryck ut pizzadegarna på varsin bakpappersklädd plåt. Bred crème fraîchen över och lägg på grönkål, mozzarella och citronskivor. Grädda pizzorna tills gyllene ca 10 minuter.
4. Toppa med lax, parmesan och ordentligt med svartpeppar vid servering.